Er staan een aantal kimchi’s in Korea! van Caroline Hwang. En daarnaast natuurlijk nog veel meer heerlijke recepten.
Kimchi van radijsblokjes. Kimchi van Chinese kool. Kimchi van gevulde komkommers. Waterkimchi. Kimchi met koolrabi, met spruitjes, met bladmosterd, met paksoi, met bloemkool, met venkel, witte kimchi, kimchi van Chinese bieslook en snelle kimchi. Van die laatste krijg je hieronder het recept.
Snelle Kimchi
Deze kimchi zou ook wel noodkimchi kunnen worden genoemd. Hij is
ideaal voor die dagen dat je naar kimchi snakt, maar geen tijd hebt om
hem te laten fermenteren. Snel en makkelijk: maak hem en eet hem
meteen op.
voor 700 ml
voorbereiding 35-40 minuten
V E R S
500 g groene kool (ca. ½ krop), in stukjes van 5 cm
4 teentjes knoflook, geperst
4 bosuitjes, in stukjes van 2 cm
S P E C E R I J E N
4 eetlepels grof zeezout
2 eetlepels gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
V O O R R A A D K A S T
2 eetlepels sambal oelek
2 eetlepels vissaus
2 theelepels kristalsuiker
Bestrooi de groene kool in een grote kom met het zout en zet hem 1 uur opzij; keer
de bladeren na 30 minuten, zodat al het vocht eraan onttrokken wordt. Spoel de
kool af en laat de bladeren goed uitlekken.
Meng de overige ingrediënten in een kleine kom. Doe ze bij de koolbladeren en
hussel alles door elkaar, zodat de bladeren goed zijn bedekt. Bewaar de kimchi
maximaal 2 weken in een luchtdicht afsluitbare bak in de koelkast.
Korea! | Caroline Hwang
Becht | €26,99
ISBN 9789023016984