Een fris recept voor mooie dagen uit The Lemon Kitchen kookboek van Jadis Schreuder (lees de recensie hier). ‘Door het zuur van de citroen stollen de eiwitten in de vis, een magisch proces.’ Ook fijn: je hoeft er niet lang voor in de keuken. In 20 minuten is dit zomerse gerecht klaar.
Zalmceviche
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g verse zalm zonder huid
2 passievruchten
1 el extra vergine olijfolie
1 biologische citroen (sap, zeste en citroenkrulletjes)
1 el extra vergine olijfolie
verse cress, zoals tuinkers
snuf zeezout en peper
Extra nodig:
zesteur
handpers
Bereiding
– Snijd de zalm in mooie dunne plakjes en leg deze op een schaal.
– Maak de marinade van het vruchtvlees van de passievrucht (inclusief de pitjes), olijfolie, 1 el citroensap en zout en peper.
– Proef de dressing en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
– Schenk de marinade over de zalmplakjes en strooi er verse cressblaadjes overheen.
– Gebruik de zesteur om nog wat citroenkrulletjes over de zalmceviche te verdelen. Serveer direct.
Serveertip
Lekker met zelfgemaakte crostini! Snijd wat stokbrood in dunne plakken, smeer deze in met wat olijfolie en zet ze 5-7 minuten in de oven op 200 °C (grillstand).
Recept en foto uit:
The Lemon Kitchen kookboek: citroen de onmisbare smaakmaker – Jadis Schreuder – Luitingh Sijthoff – ISBN 97890 – €20,00
Je vindt het recept ook op Jadis’ website.