Het is alweer een jaar geleden dat ik deze recensie schreef over I love soep van Beverly LeBlanc. Ik pak het boekje nog altijd regelmatig uit de kast.
Afgelopen weekend maakte ik de waanzinnig lekkere Edamame Pompoensoep met Jasmijnrijst en omdat ik vind dat iedereen dat eigenlijk eens zou moeten doen, deel ik vandaag het recept met je. Echt maken hoor!
Edamame Pompoensoep met Jasmijnrijst
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 wortels, geschrapt en in plakjes
- 450 gram vruchtvlees van pompoen, in blokjes
- 8 dl kokosmelk
- 125 gram edamame (jonge sojaboontjes) uit de diepvries
- 4 stronkjes paksoi, in de lengte in vieren
- zout en versgemalen zwarte peper
- 280 gram gare jasmijnrijst, warm, voor erbij
- fijngehakte koriander, voor erbij
- partjes limoen, voor erbij
chilipasta
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2,5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 2 rode Spaanse pepers, ontdaan van zaad en fijngehakt
- 2 stengels citroengras, fijngehakt, ontdaan van buitenste bladeren
Bereidingswijze:
Pureer alle ingrediënten voor de chilipasta met 2 el water in 20-30 seconden tot een grove pasta.
Verhit de olie in een zware soeppan op hoog vuur en bak de ui onder af en toe omscheppen 3 tot 5 minuten tot hij zacht is maar nog niet verkleurd is. Voeg de chilipasta toe en bak hem 2-3 minuten mee tot het vet zich lang de randen afscheidt. Doe de wortel en pompoen erbij, gevolgd door 1 liter water. Voeg zout en peper naar smaak toe. Breng de soep afgedekt aan de kook en laat hem 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Voeg de kokosmelk, edamame boontjes en paksoi toe en laat de edamame onafgedekt in 3 tot 5 minuten gaar koken. Proef of er nog zout of peper nodig is.
Verdeel de rijst over de kommen en schep de soep erop. Serveer de soep bestrooid met fijngehakte koriander. Geef de partjes limoen er apart bij om boven de soep uit te knijpen.
Uit: I love soep – Beverly LeBlanc – uitgeverij Veltman – ISBN 9789048314621 = € 16,50
Dit recept is met toestemming van de uitgever geplaatst