De weerman voorspelt heerlijk zonnig weer, de zomervakantie staat voor de deur en we zijn in een vrolijke stemming. Er is denk ik geen beter moment voor ijsjes -en dus voor een ijslollyboek- dan nu. In dit boek laten Nadia en Cesar Roden (tante en neef) zien hoe u kleurige, creatieve en overheerlijke ijslolly’s kunt maken voor elke gelegenheid en elk seizoen. Het boek geeft duidelijke uitleg en inspiratie voor het gebruik van oa verrukkelijk fruit, koffie, chocolade of noten en zijn heerlijk om aan te likken dankzij zowel klassieke als onverwachte smaakcombinaties. Nadia werd geinspireerd door een prachtige foto van een doorzichtig ijsje met een blad er in en begon thuis met schetsboek, vriezers en een speciale machine uit Zuid-Amerika te experiënteren. Ze beschilderde een ijskar met zwart en witte stippen en startte haar Lily Lolly’s Ice Kitchen in New York. Op de hippe High Line werden haar ijsjes echt een succes. Haar neef Cesar nam haar kar na een tijdje over, verscheepte het ding naar Londen en sloot zich aan bij Kerb, een collectief van streetfoodverkopers die ‘steden beter laten smaken’. En nu is er dus dit ijskoude boek met 50 smaaksensaties op een stokje.
Ice Kitchen – 50 ijslollyrecepten, Cesar en Nadia Roden, Veltman uitgevers, isbn 9789048311392 € 15,-