Bouillon is het geheim van een goede soep. Daarom begint Van bouillon tot soep met de basis. Toegegeven, bouillon zelf maken vergt tijd, maar die tijd heeft de bouillon nodig, niet jij. En het is zeker geen verloren tijd, want in de praktijk ben je met meer dan één maaltijd bezig. Je maakt gebruikt van restjes – afsnijdsels van groenten, botten, graten… – dus zero waste is hier geen loos begrip.
Bouillon is een heerlijke basis voor sauzen en stoofpotjes. En gezond is het ook: bouillon zit vol essentiële voedingsstoffen – collageen, aminozuren, mineralen, spoorelementen. Het is bijvoorbeeld bewezen dat kippensoep helpt wanneer je zwaar verkouden bent. Met de zes bouillons in dit boek – twee groentebouillons, kippenbouillon, runderbouillon, visbouillon en zeewierbouillon – kun je de heerlijkste soepen bereiden: knolselderij-venkelsoep, zomerse boerensoep, kippensoep met pasta, echte borsjtsj, Thaise krabsoep met citroengras, misosoep met twee soorten paddenstoelen… Klassiekers en verrassende recepten voor alle seizoenen, mét foto’s waaruit je de soep zo zou willen oplepelen.
Op bol kun je een inkijkexemplaar van Drew Smith’s boek virtueel doorbladeren.
Van bouillon tot soep – Drew Smith – uitgever Manteau – ISBN9789022337158 – €22,50
Op Kookboekennieuws recenseren we met liefde en aandacht recent verschenen culinaire uitgaven. Omdat we ze niet allemáál kunnen bespreken, maar het kookboek zo veel mogelijk onder de aandacht willen brengen, vind je in de rubriek Gespot informatie over boeken die net uit zijn.