De Gluut is de bijnaam van auteur Pauline Kalkhove. Met een gluten intolerantie is boodschappen doen en buiten de deur eten soms best ingewikkeld. Behalve voor gluten, zijn ook veel mensen allergisch voor lactose, geraffineerde suiker en gist. Bijna iedereen houdt van lekker eten en het leven als een Bourgondiër. Dit kookboek is er voor mensen die gewoon lekker willen eten ondanks alle restricties: ‘minder mogen’ betekent niet per definitie ‘minder lekker’. De GLUUT bevat recepten die niet alleen glutenvrij zijn, maar ook lactose-, koemelk, suiker- en e-nummersvrij. Ook als je nooit glutenvrij eet, is het leuk om dat eens te proberen. Algemeen bekend is dat glutenvrij eten niet zo zwaar op de maag ligt en dat je je, door minder suiker te gebruiken, super energiek voelt! Dat wil toch iedereen?
De GLUUT ligt vanaf november in de winkel & is oa verkrijgbaar via: www.dejongehond.nl.