Winactie!! Doe mee en maak kans op dit boek.

Geef antwoord op de vraag: Hoeveel recepten staan er in Bold Beans?

In verband met de portokosten doen alleen postadressen in Nederland mee.

Je hebt tot woensdag 18 december de tijd om antwoord te geven. Dat mag onder deze recensie of op alle sociale media kanalen waar je deze winactie ziet verschijnen. Succes!

En de winnaar is D. Wasseur. Van harte!

Bonen in al hun glorie

Het boek Bold Beans van Amelia Christie-Miller

Ga naar bol.

De auteur van Bold Beans is Amelia Christie-Miller. Zij heeft een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat peulvruchten in glazen potten produceert en wil bonen aantrekkelijker maken. Bonen zijn gezond, goedkoop en ‘s werelds meest klimaatvriendelijke voedsel. Het boek Bold Beans begint met een uitgebreide gedegen uitleg over bonen en wat zij kunnen betekenen voor de wereld op het gebied van voeding, werkgelegenheid en de toekomst van de planeet. Er is een campagne gestart met de naam ‘Beans is How’ met als doel de wereldwijde consumptie van bonen te verdubbelen. En dat zou al in 2028 het geval moeten zijn. Ambitieus!

Pot of blik
Het boek bevat veel extra informatie zoals het verschil van bonen in een glazen pot met bonen uit blik. En verder hoe kun je bonen uit blik zoveel mogelijk laten smaken als bonen uit een glazen pot. Want die smaken echt beter. Natuurlijk is er ook een klein beetje promotie voor de bonen van de Bold Bean Compagny maar koken doen we met ook in Nederland goed verkrijgbare bonen en het merk mag je zelf kiezen.

Als lunch
In de zes hoofdstukken staan 80 recepten met verschillende soorten bonen en met kikkererwten. Door het gebruik van iconen is bij ieder recept direct te zien of het vegan, vegetarisch, lactosevrij of glutenvrij is en of dat het simpel aan te passen is. Van snacks tot salades en van tortilla’s tot bijgerecht of volledige maaltijd, met deze recepten zet je een lekker, origineel en gezond gerecht op tafel. Zoals bijvoorbeeld Turkse eieren met harissabonen of zwarte bonen met ketjap en gember. Van een aantal gerechten kook je vast en zeker iets meer want wat overblijft kun je de volgende dag als lunch eten.

Bekende chefs
Er wordt uitgebreid beschreven hoe je kikkererwten krokant kunt maken. Daar zijn verschillende manieren voor en je kunt ze ook steeds een andere smaak geven. Op die manier kunnen ze zelfs een vervanging voor spekblokjes zijn.
Een heleboel bekende chef-koks hebben recepten aangeleverd en een uitgebreid testpanel heeft alle recepten uitgetest. In de erg originele recepten, waarvan een deel voorzien is van smulfoto’s, zal iedereen zeker iets van zijn gading vinden.

Bold Beans | Amelia Christie-Miller
Carrera Culinair | € 29,99
ISBN 9789048874040
Fotografie: Joe Woodhouse

Eerder verschenen in de Boekenkrant van december