Duurzaam is de toekomst van onze planeet

Het boek Lekker is dat van Sheila Struyck

Hier te koop

Sheila Struyck is de bedenker en de maker van het boek Lekker is dat met als ondertitel ‘Duurzaam koken kun jij ook!’ Dat maakt direct duidelijk welke richting we uitgaan. Sheila is heel druk bezig om op alle mogelijke manieren mensen en bedrijven te stimuleren om duurzaam te gaan koken. Hoe druk ze daarmee is kun je uitgebreid lezen op haar website.
Sheila is een klassiek Frans én vegan opgeleide chef en weet dus heel goed waar ze over praat als het over duurzaam en plantaardig gaat.

Culinair zelfhulp boek
Dat maakt allemaal nieuwsgierig naar Lekker is dat dus we gaan snel een kijkje nemen in het boek. Het blijkt slechts gedeeltelijk een kookboek te zijn. Het is een lees- en doeboek. Zoals Sheila zelf zegt is het “een culinair zelfhulp boek voor mensen die wel willen veranderen maar opzien tegen het hoe”.
Er staan zeker recepten in en hele fijne ook maar een groot deel van het boek gaat over de transitie naar duurzaam en vaker plantaardig eten. Hoe maak je die omschakeling? Waar ga je op letten? Lukt dat in één klap of is stapje voor stapje beter?
Even wat voorbeelden van de onderwerpen die uitgebreid aan de orde komen:

  • Stukje bij beetje en hapje voor hapje. Toekomstbestendige gerechten serveren.
  • Parttime is al heel wat. Eten als de king.
  • De 80/20-regel. Goed voor ons, goed voor de aarde.
  • Double down on beans. Een leuke 30 dagen challenge.
  • Toppings zijn top. Het laatste stukje hulp bij duurzaam koken.

En zo gaat het maar door.
Sheila geeft je heel veel informatie en kan goed schrijven dus het leest als een trein. En op iedere pagina is er wel iets waarvan je denkt ‘daar heb ik iets aan’. Je leert er echt veel van. Je krijgt vanzelf ook zin om je verder te verdiepen in de transitie naar duurzaam koken. Inspirerend dus!

Smullen
En dan de recepten. Ze zijn niet allemaal plantaardig maar het overgrote deel wel. Vlees komt er niet in voor en slechts één keer vis in de vorm van mosselen.
We maken zelf tomatenketchup en een lauwwarme wintersalade. Een heerlijke courgette-citroencake en risotto van parelgort en knolselderij. En nog veel meer. Het is smullen geblazen.

Lekker is dat is een aanrader voor de thuiskok maar zeker ook voor de professionele chef. Als je denkt ‘het moet anders’ dan laat dit boek je zien dat het anders kan. Stapje voor stapje. Maar ook dan bereik je uiteindelijk je doel. Je kunt op deze pagina even bladeren in het boek. Je ziet dan ook alle hoofdstukken en welke recepten erin staan.

Lekker is dat is hier te koop. Doen!

Lekker is dat | Sheila Struyck
Eigen beheer
€ 29,95 exclusief verzendkosten