Etenstijd! heet de podcast van Yvette van Boven en Teun van de Keuken. Beiden hebben hun sporen verdiend als het gaat om culinaire zaken. Teun ken je onder meer als het voormalige gezicht van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde. En Yvette heeft naast talloze kookboeken ook tv-programma’s als Koken met Van Boven op haar naam staan. Al twee jaar behandelen ze wekelijks op enthousiaste en soms wat chaotische wijze allerhande culinaire onderwerpen.

Etenstijd!

link naar bol.

Dat is genoeg om een boek mee te vullen. Dus verscheen onlangs Etenstijd! Op alfabetische volgorde rollen we in tweehonderd pagina’s van aardappelen naar zout. Je kunt van voor naar achter lezen maar leuker is om te grasduinen. Onder ieder kort verhaaltje (maximaal 2-3 bladzijden) staan suggesties om verder te lezen. Zo kun je na bleekselderij door naar bouillon, vliegtuigvoer of hittegolf. En van daaruit weer door naar alcoholvrij bier.

Tussen de weetjes, tips en meningen vind je her en der nog een recept. Van een basisrecept voor mosterddressing (te eten bij artisjok), zelf groentebouillon trekken of een homemade frikandel. Culinaire alleslezers lezen van kaft tot kaft. Bedlezers pakken iedere avond een verhaaltje. En feitencheckers zoeken een specifiek onderwerp op.

Ook weten wat Yvette en Teun bedoelen met restauritaties, keukenfossielen en kookversnellers? Je leest het allemaal in Etenstijd!

Etenstijd! | Yvette van Boven en Teun van de Keuken | vormgeving & illustraties Yvette van Boven | omslagfoto Oof Verschuren | uitgever Nijgh Cuisine | ISBN 9789038813547 | €22,50