Het aantal kookbijbels, uitgegeven door Carrera Culinair, is inmiddels indrukwekkend. Zeker als je er ook de landenbijbelreeks bij optelt.
Ik heb een zwak voor de kookbijbels. Dat heeft verschillende oorzaken. Ik hou van de herkenbaarheid. De indeling is altijd gelijk. De onderwerpen zijn altijd interessant en de mensen die de bijbels maken zijn deskundig en weten waar ze het over hebben. Bovendien staat het mooi in de kookboekenkast als je ze naast elkaar ziet.
Ruim op tijd voor de feestdagen verscheen kortgeleden de Kerstbijbel geschreven door niemand minder dan Julius Jaspers, die al eerder met succes een aantal kookbijbels schreef.
Jaspers is dol op de kerstdagen en vertelt dat hij die uitgebreid viert met familie en vrienden. Hij kent het klappen van de zweep en begint de Kerstbijbel met een heleboel tips en trucs die ook van jouw feestdagen een succes zullen maken. Drie jaar deed hij erover om dit boek te schrijven en dat zie je aan het feit dat echt niets onbesproken blijft en aan de aandacht die aan het boek besteed is.
Wil je stressloze feestdagen begin dan in ieder geval met alle adviezen zorgvuldig door te lezen. Een heel belangrijk advies is dat je nooit iets voor de allereerste keer met Kerst maakt. Altijd eerst uitproberen. Dat is beslist geen straf met de recepten die we voorgeschoteld krijgen.
Na de overbekende How to’s krijgen we maar liefst 19 hoofdstukken met recepten. Van ontbijt en snacks naar voorgerechten, hoofdgerechten en desserts en nog veel meer.
Het lijkt bijna niet mogelijk om een keuze te maken maar we krijgen gelukkig tips hoe je een goed menu samenstelt.
We zien ook een paar typisch Engelse en Amerikaanse kerstrecepten want in die landen wordt het kerstfeest groots gevierd. Veel recepten zijn prima te doen voor de thuiskok. Hier en daar zie je wellicht een recept dat iets te hoog gegrepen is en waar alleen heel geroutineerde koks zich aan zullen wagen. Maar met meer dan 250 recepten om uit te kiezen is dat helemaal niet erg.
Met alle adviezen, tips, trucs en de duidelijke en geweldige recepten kan het niet misgaan en worden het hele fijne en gezellige kerstdagen. De Kerstbijbel is wederom een kookbijbel die je niet mag missen.
Kerstbijbel | Julius Jaspers
Carrera Culinair | €34,99
ISBN 9789048875276
ISBN e-book 9789048875283