Een wekelijkse verwennerij uit het boek Pinch of Nom. De recensie lees je hier.

Dit is toch een geweldig idee. Een ‘pizzabodem’ gemaakt met een tortillawrap. Veel minder zwaar en ook voor mensen niet af willen vallen maar gewoon niet zulke grote eters zijn is dit een prima plan. Die kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om geen magere ingrediënten te gebruiken. Door deze ‘pizza’ te maken op de manier zoals hieronder beschreven krijg je ook nog eens de smaak van een cheeseburger. Wat wil je nog meer!

Het is een 1-persoonsrecept. Goed om daar rekening mee te houden. De cursieve tekst is aanvulling van mij.

Ingrediënten:

75 gram mager rundergehakt
snufje gedroogde oregano, plus extra om te bestrooien
snufje gevriesdroogde ui
snufje knoflookgranulaat/-poeder
zout en versgemalen peper
1/4 ui gesnipperd (of kies een klein sjalotje)
1/4 rode paprika, fijngehakt
1,5 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel balsamicoazijn
1 volkoren tortillawrap
1 kleine augurk, in dunne plakjes
20 gram vetarme cheddar, geraspt (of kies oude 30+ kaas)
35 gram vetarme mozzarella

Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven 200 graden). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe het rundergehakt in een kom en voeg oregano, gevriesdroogde ui, knoflookgranulaat/-poeder toe. Breng op smaak met zout en peper, kneed het geheel goed door en draai er ongeveer 15 gehaktballetjes van gelijke grootte van. (Je kunt de balletjes nu ook invriezen en voor later bewaren.) Leg de gehaktballetjes op de bakplaat en leg de gesnipperde ui en paprika ertussen. Bak de balletjes 5 minuten in de oven, neem ze uit de oven en zet ze aan de kant.

Draai de oven terug naar 200 graden (heteluchtoven 180 graden) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de tomatenpuree met de balsamicoazijn en bestrijk de wrap ermee. Leg de wrap op de bakplaat.

Verdeel de gehaktballetjes, ui en paprika over de wrap en leg de plakjes augurk ertussen. Bestrooi met de geraspte cheddar. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en leg die op de pizza. Bestrooi met wat extra oregano.

Bak de pizza 7 minuten in de oven of tot de wrap krokant is, en de kaas gesmolten en goudbruin is.

Neem de pizza uit de oven en serveer.

Dit recept met bijbehorende foto komt uit het boek Pinch of Nom en is geplaatst met toestemming van de uitgever.

Pinch of Nom – Kate Allinson & Kay Featherstone – Uitgeverij Scriptum – ISBN 9789463191869 – €22,99