In Korea kun je overal meloenijsjes kopen maar die bevatten vaak veel kleur- en smaakstoffen. Meloenijs is hier niet zo bekend terwijl het toch erg lekker is. Gelukkig is het wel heel simpel zelf te maken. Dit recept komt uit het Basisboek Korea waar niet alleen veel lekkere pittige gerechten in te vinden zijn maar ook een aantal zoete lekkernijen zoals dit ijs. Je kunt ijslolly’s maken of het serveren als bijzonder dessert bij een etentje. In dat laatste geval doe je het ijs niet in lolly’s maar in muffin- of cakevormpjes van siloconen. Je kunt het ijs er dan makkelijk uithalen en op een bord serveren met daarbij nog wat schijfjes meloen. Haal het wel bijtijds uit de vriezer zodat het even zacht kan worden.

Experimenteer gerust met andere soorten fruit. Mango met passievrucht bijvoorbeeld.

Voor ongeveer 10 ijsjes

Vers:
100 ml slagroom
800 gram gele honingmeloen in blokjes

Voorraadkast:
50 gram kristalsuiker
100 ml gecondenseerde melk

Verhit de slagroom met de suiker in een pan tot de suiker is opgelost. (Laat afkoelen – red).
Doe de blokjes meloen in een foodprocessor of blender en maal ze tot een puree. Werk de puree door een zeef.
Doe de gezeefde puree samen met de overige ingrediënten terug in de foodprocessor of blender en meng alles goed.
Giet dit mengsel in ijslollyvormpjes en zet ze in de diepvries tot ze helemaal bevroren zijn.

Lekker als fris nagerecht als je de Spicy gemarineerde spareribs (ook uit dit boek) hebt gegeten. Het recept daarvoor vind je hier op Culinette.

Bekijk op bol.com

Basisboek Korea – Caroline K. Hwang – Becht – ISBN 9789023015512 – €29,99